26 iulie 2011

Echipa proiectului A.C.O.R.D. Rural a fost prezentă vineri, 22 iulie, la Orlat


              A.C.O.R.D. Rural – Asistenţă prin consiliere pentru ocupare şi revitalizarea dezvoltării mediului rural din Regiunile Vest şi Centru  POSDRU/FSE.

Solicitant – TEAM Consulting DEVA
Partener – CCIA Sibiu
Perioada de implementare: 1.03.2010- 31.08.2012

Obiective specifice:

O.S.1 Creşterea oportunităţilor de ocupare în activităţi non-agricole a persoanelor din mediul rural din 2 regiuni (Vest, Centru) corelate cu tendinţele pieţei muncii în zonele rurale, prin furnizarea de servicii suport, pe durata implementarii proiectului.
O.S.2 Dezvoltarea de noi competenţe şi a culturii antreprenoriale pentru persoanele din mediul rural din cele 2 regiuni, în vederea integrării durabile pe piaţa muncii.

Activităţi eligibile ale proiectului, conform Ghidului solicitantului sunt:

A.1. Realizare Studiu de teren 1 privind “Situaţia actuală a şomajului şi a persoanelor ocupate în agricultură de subzistenţă în zonele rurale, inclusiv previziuni privind tendinţele pieţei muncii în zonele rurale” .
A.2. Realizare Studiu de teren 2 “Identificarea şi evaluarea nevoilor specifice ale diferitelor grupuri ţintă din zonele rurale în vederea integrării/reintegrarii pe piaţa muncii”.
A.3. Dezvoltarea şi implementarea unei Campanii de informare şi conştientizare privind oportunităţile de ocupare în domenii non-agricole pentru persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă.
A.4 Dezvoltarea şi implementarea unei campanii de promovare a culturii antreprenoriale în mediul rural, cu o atenţie specială acordată femeilor.
A.5. Furnizarea serviciilor de ocupare precum activităţi de informare, creşterea conştientizării, orientare, consiliere, activităţi motivaţionale, sprijin în găsirea unui loc de muncă.
A.6. Furnizarea programelor de formare profesională pentru persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă, în sectoarele non-agricole unde există oportunităţi pe piaţa muncii locală sau regională.
A.7. Furnizarea programelor de formare profesională pentru persoanele angajate din mediul rural, în vederea creşterii gradului de ocupabilitate prin îmbunătăţirea abilităţilor şi competenţelor necesare pe piaţa muncii.
A.8. Dezvoltarea şi furnizarea programelor de formare profesională pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale pentru promovarea afacerilor în mediul rural.
A.9 Dezvoltarea şi furnizarea programelor de formare profesională în vederea dezvoltării competenţelor care să permită forţei de muncă din mediul rural să beneficieze de oportunităţile oferite de managementul şi protecţia mediului înconjurător.
A.10 Înfiinţarea şi dezvoltarea reţelelor şi parteneriatelor pentru facilitarea schimbului de experienţă şi integrării bunelor practici, inclusiv organizarea de seminarii şi conferinte .
A.11 Suport pentru elaborarea şi implementarea strategiilor integrate pentru dezvoltarea initiaţivelor locale în zonele rurale, care să genereze diversitate în economia locală şi noi locuri de muncă în zonele rurale, în sectoarele non-agricole.
      Mulţumim echipei de proiect pentru implicare şi pentru alegerea Comunei Orlat ca beneficiar în acest proiect şi îi asigurăm de tot sprijinul nostru!