30 decembrie 2012

ÎN PRAG DE SĂRBĂTORI!

                        Serbarea de Crăciun prezentată de elevii Şcolii gimnaziale  „Ion Pop RETEGANUL” ORLAT - 16.12.2012


          Din an în, din zi în zi, române, să fii bun! E un îndemn şi-o binecuvântare rostite, la naşterea Mântuitorului lumii. Colindele noastre sunt imnuri ce deschid mereu porţile cerului. Acestea au fost interpretate cu mare talent, de corul şcolii, condus de prof. Mihaela BĂCILĂ, având ca solişti pe Adnana TOPÎRCEAN şi Petru PĂRĂU.
Obiceiurile de Crăciun din Orlat, „Junii”, îndrumaţi de înv. Elena MORAR şi „Craii” sau „Irozii”, îndrumaţi de prof. Claudius MILEA, au fost cei care şi-au etalat frumuseţea costumelor locale, a jocului şi a mesajelor interpretate.
Sosirea  Anului nou a fost anunţată de „Pluguşorul” închinat dascălilor şcolii şi oficialităţilor locale, interpretat actoriceşte de băieţii, îndrumaţi de înv. Elena MORAR, precum şi „Sorcova” prezentată de elevii claselor a III –a, în mod personalizat şi a costumaţi foarte frumos, îndrumaţi de învăţătoarele Ica VULCU şi Maria JURJU.
Crăciunul este sărbătoarea creştinilor din lumea întregă, timp al bucuriilor, pentru orice naţiune. Elevii şcolii au pregătit şi interpretat cu acest prilej, colinde în limba engleză, îndrumaţi de prof. Marcela SILAGHI şi colinde în limba franceză, îndrumaţi de prof. Maria BÂRZĂ, având ca solistă pe Adnana TOPÎRCEAN.
Câţiva elevi de la Centrul de Plasament au pregătit un moment emoţionant, intitulat ”Vestitorii Crăciunului”, îndrumaţi de prof. PETCU.
La vârste foarte fragede, cu voci de invidiat, având ca solistă pe Medeea TOPÎRCEAN, membrii grupului vocal îndrumaţi de înv. Maria POP, au interpretat melodii populare din Mărginimea Sibiului. 
După terminarea sărbătorilor de iarnă, încep nunţile şi balurile, unde dacă nu şti să strigi sau joci o învârtită orlăţănească ori o jiană legănată, vii la Clubul ”Orlăţelul” şi înveţi bogăţia obiceiurilor şi tradiţiilor lăsate de bunicii noştri, moştenire. Dansatorii Clubului, îndrumaţi de înv. Elena MORAR, însoţiţi de cea mai proaspătă mascotă, Robert SAVU (un an şi 10 luni) au prezentat o suită de strigături şi dansuri populare din Orlat care ne fac să fim mândri că suntem orlăţeni, atât pe elevi, cadre didactice cât şi pe părinţi şi bunici.
Nu pot încheia fără a aduce mulţumiri tuturor celor care ne-au sprijinit şi mai ales doamnei prof. Elena HORAC, care prin pregătirea prezentatorilor şi coordonarea întregii serbări, a făcut ca acest eveniment să aibă succes.
Crăciun fericit! An nou cu sănătate!
LA  MULŢI  ANI! 
Înv. Elena Morar











26 decembrie 2012

Sarbatori fericite!


           Cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, dorim să vă adresăm gândurile noastre cele mai bune însoţite de urări de sănătate, prosperitate şi de linişte sufletească.
           Fie ca aceste sărbători să ne reînnoiască dorinţa de a construi împreună un viitor mai bun. Crăciun fericit!