15 ianuarie 2014

Informare privind SITUAŢIILE DE URGENŢĂ

           
            Având în vedere numărul însemnat al situaţiilor de urgenţă cauzate de neluarea tuturor măsurilor de prevenire a incendiilor la gospodăriile populaţiei în judeţ şi în ţară, în scopul evitării evenimentelor deosebit de distructive precum şi al asigurării condiţiilor necesare asigurării operative a intervenţiilor, se stabilesc măsuri pentru toate structurile cu atribuţii în domeniu, inclusiv Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă ORLAT sub directa îndrumare a INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ „Cpt. Dumitru Croitoru” AL JUD. SIBIU  .
          În acest sens se vor îndeplinii următoarele măsuri:
1.  Intensificarea executării de către componenta preventivă a SVSU de controale la gospodăriile cetăţeneşti şi anexe, în vederea depistării eventualelor improvizaţii la intalaţiile electrice şi la mijloacele de încălzire, şi verificarea coşurilor de fum şi a afumătorilor.
2.     Informarea populaţiei asupra măsurilor specifice ce se impun o data cu venirea sezonului rece prin afişare la primăriE, la punctele de informare preventivă precum şi în zonele intens frecventate de cetăţeni, în locuri vizibile, recomandări în vederea folosirii corecte a mijloacelor de încălzire. 
În perioadele cu risc crescut de incendii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va executa acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul situaţiilor de urgenţă.