24 noiembrie 2010

Concursul CEL MAI FRUMOS SPAŢIU DIN FAŢA CASEI

             Acum câteva luni, primăria lansa un concurs inedit pentru Orlat. Locuitorii erau invitaţi să se înscrie într-o competiţie, în urma căreia, aveau să fie desemnate cele mai frumoase spaţii din faţa casei. Deşi revoluţionare şi neobişnuite pentru obiceiurile din România, astfel de concursuri crează deliciul cetăţenilor din Europa, persoanele înscrise, pregătindu-şi spaţiile verzi, chiar ani de zile la rând, doar pentru a câştiga la concurs, dar şi pentru aprecierea vecinilor etc.
            Comisia constituită, pentru stabilirea câştigătorului, a avut următoarea componenţă: ing.Ioan Milea  – preşedinte, ing. Ioan Morar – membru, ing. Ovidiu Reu – membru.
            Ca urmare a concursului lansat de Primăria Comunei Orlat "Cel mai frumos spaţiu din faţa casei", membrii comisiei s-au deplasat în teren, au făcut vizite la faţa locului, pentru a verifica la persoanele care s-au înscris în concurs, modul în care au amenajat spaţiul din faţa locuinţei. Cu această ocazie s-au făcut poze care s-au publicat în ziarul local din luna septembrie a anului curent. Astfel cititorii au avut ocazia să se inspire pentru a amenaja, cât mai frumos, spaţiul disponibil din faţa locuinţelor lor. În urma acestor deplasări pe teren s-au văzut cele mai originale amenajări şi s-au hotărât următorii câştigători:
Locul  I   - fam. CONŢIU IOAN
Locul II   - fam. CIORAN MIRCEA
Locul III - fam. MĂEREAN GHEORGHE
            Premiile s-au acordat astfel:
Locul  I   - o cantitate de 6 metri cubi lemn de construcţie;
Locul II   - o cantitate de 4 metri cubi lemn de construcţie;
Locul III  - o cantitate de 3 metri cubi lemn de construcţie.
           Menţionăm că la acest concurs s-au mai înscris şi familiile Brândan şi Cerchejanu-Ballanti, la cea din urmă am remarcat o amenajare foarte frumoasă a curţii interioare, poate chiar cea mai frumoasă din comună,  însă premiile s-au acordat pentru amenjarea spaţiului public, nu pentru cel privat.
          Ca urmare a acestei activităţi s-a întocmit proces-verbal, prezentat în şedinţa Consiliului Local Orlat.
          Cu cheltuieli minime alocate premiilor, primăria încearcă să încurajeze locuitorii să îşi îngrijească spaţiul din faţa casei. Bunul gust se cultivă în timp, cu efort şi participarea tuturor. Odată amenajat spaţiul din faţa casei, acesta bucură ochiul tuturor celor care locuiesc în împrejurimi sau a celor care trec prin comuna noastră.



2 comentarii:

  1. Amenajarea din poza aIVa ii cea mai faina .... de departe. Se vede ca au votat ingineri :D.

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos amenajat spatiu din fata casei lui contiu ioan

    RăspundețiȘtergere