28 februarie 2011

COLECTAREA SELECTIVĂ A DEŞEURILOR


           Legea nr.132/2010 privind organizarea colectării selective a deşeurilor are ca scop creşterea gradului de reciclare şi de valorificare a deşeurilor colectate selectiv şi a gradului de informare şi de conştientizare, precum şi educarea angajaţilor cu privire la colectarea selectivă şi managementul deşeurilor.
         În cadrul primăriei au fost achiziţionate un număr de 6 coşuri colorate şi inscripţionate corespunzător pentru colectarea selectivă a deşeurilor astfel:
-hârtie şi carton;
  -metal şi plastic;
   -sticlă.
          Angajaţii sunt obligaţi să arunce gunoiul menajer şi deşeurile colectate selectiv doar în coşurile de gunoi special inscripţionate. Coşurile de gunoi din birourile în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii se folosesc doar pentru colectarea deşeurilor de hârtie şi carton.  Deşeurile colectate selectiv vor fi stocate temporar în  containere aflate într-un spaţiu special amenajat aflat în cadrul instituţiei. Se va face raportarea lunară a rezultatelor colectării selective către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului , conform datelor care reies din Registru de evidenţă a deşeurilor colectate selectiv.
         În holul primăriei, aproape de intrare va fi organizat un punct de colectare selectivă a deşeurilor, pentru vizitatorii instituţiei, marcat corespunzator prin săgeţi. Se va încheia  un contract pentru preluarea deşeurilor colectate selectiv potrivit dispoziţiilor Legii nr.132/2010 cu S.C.”Schuster&CO Ecologic” S.R.L., pe perioadă de 1 an, deşeurile colectate selectiv vor fi ridicate în ultima zi lucrătoare a fiecărei luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu