24 septembrie 2012

Programul "Ziua Verde"


        Ne face placere sa va invitam sa va alaturati campaniei nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv a becurilor economice si tuburilor fluorescente, organizată de Asociatiile non-profit Recolamp ECOTIC, organizaţii ce asigura colectarea si reciclarea deseurilor si suporta integral costurile acestor actiuni, intr-un demers sustinut de Ministerul Mediului si Padurilor si Garda Nationala de Mediu.  Programul cu titlul “Ziua Verde in organizatia ta” are loc in perioada 10 septembrie – 15 noiembrie 2012.  Astfel, in perioada amintita, puteti solicita la numarul de telefon: 0722.283.383 sau la adresa de e-mail: colectare@ziuaverde.ro,  ridicarea deseurilor. Organizatorii vor trimite un colector autorizat care in maxim 5 zile lucratoare va asigura preluarea lor si va intocmi documentatia necesara companiilor, pentru a putea face dovada respectarii obligatiilor prevazute de legislatia de mediu in vigoare (Legea 211/2011). Pentru eficientizarea actiunii, exista o limita minima de cantitate de la care se asigura ridicarea deseurilor - 100 kg. pentru echipamentele electrice si, respectiv, 20 de kg. pentru echipamentele de iluminat arse.
           La finalul perioadei anuntate, organizatiile participante intra intr-o tragere la sorti pentru a se stabili care sunt castigatorii celor 15 biciclete pe care dorim sa le oferim ca si recompensa pentru efortul depus. Sansele la tragerea la sorti, vor fi direct proportionale cu cantitatile de deseuri predate. De asemenea, in baza cantitatilor totale de deseuri colectate, vom desemna si “Cea mai verde companie/ institutie” care va beneficia de o recunoastere speciala in cadrul „Galei Premiilor Pentru un Mediu Curat”, eveniment organizat la finele anului 2012.
          Mai mult decat atat, programul „Ziua Verde in organizatia ta” are si o componenta sociala importanta prin colaborarea organizatiei „Ateliere fara frontiere” care va prelua si reconditiona PC-urile colectate pe care le va dona apoi unor scoli si  organizatii non-profit. Organizatorii isi propun ca, in urma acestei campanii, un numar de peste 500 calculatoare reconditionate sa ajunga astfel la comunitati defavorizate.
            Primăria Comunei Orlat este partenerer RECOLAMP încă din anul 2010 şi vă anunţăm că pentru depunerea şi colectarea deşeurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv a becurilor economice si tuburilor fluorescente  VĂ RUGĂM SĂ FOLOSIŢI CONTAINERELE SPECIALE AMPLASATE LA PRIMARIE. Pentru informaţii suplimentare contactaţi pe dl.Milea Ioan, viceprimar sau pe dl.Ovidiu Reu, SVSU şi Biroul Agricol. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu