21 februarie 2014

BULETIN DE AVERTIZARE Nr. 01/ 19 februarie 2014



            Recomandăm efectuarea tratamentului fitosanitar nr. II de iarnă, la toate speciile pomicole (seminţoase, sâmburoase) - pentru complexul de dăunători ce iernează pe pomi (larve hibernante a păduchelui din San Jose, ouă de paianjeni, ouă de afide).
            Tratamentul este curativ, aplicându-se pe parcelele şi/sau pomii pe care există rezervă biologică de dăunători. Produse de protecţie a plantelor recomandate:
1. JUVINAL 10 EC 0,1% sau
2. NUPRID OIL 004 CE 1,5% sau
3. CONFIDOR OIL SC 004 1,5% sau
4. MOSPILAN 20 SG 0,450 kg/ha + 0,5 % TOIL
           Perioada optimă de tratament: - La sfârşitul “repausului vegetativ” până la faza fenologică “urechiuşă de şoarece” la speciile pomicole seminţoase şi “buton verde” la speciile pomicole de sâmburoase.
           Alte recomandări:
- Tratamentul se va efectua în zile fără ploaie şi vânt, când temperatura atmosferică este mai mare de +50C.
- Produsele de protecţie a plantelor Nuprid Oil şi Confidor Oil sunt recomandate a se aplica toamna sau primăvara – numai 1 (un) tratament pe sezon. Volumul de soluţie utilizat la speciile pomicole sămânţoase este de 1500 l/ha (respectiv 1,5% produs comercial = 22,5 l produs comercial/ha), iar pentru speciile pomicole sâmburoase este de 1000 l/ha (1,5% = 15 l produs comercial/ ha).
         Ambalajele din carton provenite de la produse, se vor plia şi depozita, până la predarea acestora la distribuitorul de produse. Ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu, de 3 ori, cu folosirea apei rezultate în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele clătite se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului.
         Citiţi cu atenţie prospectul produselor de protectia plantelor, înainte de utilizare! Se vor lua măsuri ce se impun pentru protecţia mediului înconjurator. Se vor respecta cu strictete normele de lucru cu produse de protectia plantelor, cele de securitatea muncii, de protectia animalelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu