30 iulie 2012

CAMPANIE DE MEDIU



        Fiecare dintre noi este responsabil pentru deşeurile pe care le produce. Nu putem arunca orice, oriunde, indiferenţi la ce lãsãm în urmã şi la efectele dezastruoase pe care deşeurile le au asupra mediului în care trãim. Reciclarea înseamnã respect pentru lege şi pentru noi înşine. Legislaţia ne obligã sã reciclãm pentru a reduce efectele poluãrii, însã dincolo de obligativitatea aceasta, trebuie sã ştim cã natura are o capacitate limitatã de preluarea deşeurilor noastre.
           În urma parteneriatului dintre Primăria Comunei ORLAT şi Asociaţia ROREC, sâmbătă, 30 iunie, între orele 9:00 – 17:00, a avut loc CAMPANIA DE MEDIU Reciclarea devine obicei! Trimite deşeurile la plimbare! Evenimentul a beneficiat de promovare în presa locală, internet (Facebook), afişaj stradal, dar şi cu ajutorul tinerilor voluntari din comună care au mers din poarta în poarta pentru a distribui pliante cu informaţii preţioase referitoare la reciclarea deşeurilor.
         Cetăţenii au adus aparate electrice vechi sau defecte la punctul de colectare amplasat în centrul comunei, lângă parc .Pentru aparatele de mare dimensiune, s-a putut apela la serviciul de colectare de la domiciliu prin numerele de telefon 0744.50.00.06 ( nr. de tel. la care puteţi apela în tot cursul anului 2012, deschis de luni până vineri între orele 10.00-16.00). Fiecare participant a primit un tichet de tombolă şi a avut şansa de a câştiga unul din premiile oferitede PHILIPS: MIXERE - 4 BUC. , FIER CALCAT  -4  BUC.Din cei peste 50 participan s-au desemnat joi, 5 iulie la ora 10 , câştigătorii:
1. MIXER :  GÂŢĂ RAREŞ,  LOLOIU PAULA,  LAZĂR AURELIA,  CIORAN VASILE.
2. FIER DE CĂLCAT:  PAUL ELENA, MILEA ANCA - IOANA,  BIRIŞ VALENTIN, LUCA MIRCEA.

In intelesul campaniei desfăşurate, prin deseu de echipament electric sau electronic (DEEE) se intelege un deseu al unui echipament ce este/a fost dependent de un curent electric sau camp electromagnetic pentru a functiona corespunzator in mod independent. Acest lucru presupune ca echipamentul sa fi fost alimentat in mod direct la reteaua electrica sau la baterii si sa fi fost destinat unei functionari de sine statatoare, iar nu ca echipament accesoriu sau periferic al unui alt echipament principal. Sunt excluse asadar accesoriile ce se conecteaza la un EEE sau se utilizeaza impreuna cu un EEE (mouse, tastatura, cablu, telecomanda, componente electrice, prelungitoare etc.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu