31 ianuarie 2011

Recensământul agricol - o prioritate



               Recensământul General Agricol este o acţiune de interes naţional care se desfăşoară în perioada 2 decembrie 2010 – 31 ia- nuarie 2011. Această cercetare statistică are ca obiectiv culegerea datelor referitoare la: suprafeţe şi utilizarea terenurilor agricole, efective de animale, plantaţii viticole şi pomicole, utilaje şi maşini agricole, irigaţii, persoane care desfăşoară activităţi agricole, me- tode de producţie agricolă, dezvoltare rurală.
              Procentul de realizare a acţiunii a fost la sfarsitul lunii decembrie peste media de la nivelul judeţului. Conform normelor Uniunii Europene în domeniul statistic, fiecare stat membru trebuie să efectueze un recensământ general agricol o dată la zece ani, în timpul acestuia fiind înregistrate toate unităţile agricole, indiferent de tipul de proprietate şi de forma de organizare.
              Prin rezultatele recensământului se va măsura potenţialul agricol al ţării şi se va asigura punerea în practică a programelor de dezvoltare a agriculturii şi a satului românesc. Deţinătorii de exploa- taţii agricole individuale, reprezentanţii societăţilor comerciale sau asociaţiilor agricole, precum şi alţii utilizatorii de suprafeţe agricole sau deţinătorii de animale, trebuie, conform legii, să ofere recenzilor date concrete şi complete.Toate datele din formularul de recensă- mânt sunt confidenţiale, iar informaţiile vor fi folosite numai în scopuri statistice. Mai multe informaţii puteţi afla accesând site-ul www.recensamantagricol2010.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu