09 mai 2013

BULETIN DE AVERTIZARE Nr. 25 / 08 mai 2013



             Unitatea Fitosanitară Sibiu, recomandă efectuarea tratamentului fitosanitar, la culturile de MĂR, PĂR, GUTUI, împotriva FOCULUI BACTERIAN – (Erwinia a.), RAPĂN (Venturia i.), FĂINARE (Podosphaera l.).
Produse de protecţie a plantelor omologate recoamandate:
1. ALCUPRAL 50 PU 0,3 % + TOPAS 100 EC 0,02 % sau
2. FUNGURAN OH 50 WP 0,3 % + KARATHANE M 35 CE 0,06 % sau
3. COPAC 0,3 % + BUMPER 250 EC 0,03 %
       Perioada optimă de tratament: 09 - 12 mai 2013
      Alte recomandări: În cazul focului bacterian se vor aplica următoarele măsuri:
- tratamentul se va efectua pe parcelele (pomii) pe care a fost confirmată boala în anii anteriori, şi/sau dacă sunt prezente simptome de atac;
- înaintea efectuării tratamentului chimic, se vor îndepărta ramurile cu simptome de atac;
- tăierea se va face la cel puţin 50 cm. sub limita prezenţei simptomelor;
- instrumentele folosite la tăiere se vor dezinfecta după fiecare tăiere cu alcool de 700, sau hipoclorit de sodiu, sau sulfat de cupru;
- ramurile se vor distruge prin ardere cât mai repede posibil, cu un minim de deplasare, pentru a evita răspândirea bolii.
           POT FI UTILIZATE ŞI ALTE VARIANTE CU PRODUSE DE PROTECŢIE A PLANTELOR OMOLOGATE, PENTRU COMBATEREA AGENŢILOR DE DĂUNARE MENŢIONAŢI.
          Ambalajele din carton provenite de la produse, se vor plia şi depozita, pînă la predarea acestora la distribuitorul de produse. Ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu, de 3 ori, cu folosirea apei rezultate în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele clătite se depoziteaza în magazii şi se returneaza distribuitorului.
          Citiţi cu atenţie prospectul produselor de protectia plantelor, înainte de utilizare!
          Se vor lua măsuri ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător. Se vor respecta cu stricteţe normele de lucru cu produse de protecţie a plantelor, cele de securitatea muncii, de protecţia animalelor etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu