13 mai 2013

BULETIN DE AVERTIZARE Nr. 28 / 10 mai 2012



            Unitatea Fitosanitară SIBIU recomandă efectuarea tratamentului fitosanitar nr. II, la culturile de CEREALE PĂIOASE împotriva agenţilor de dăunare: COMPLEX BOLI FOLIARE ŞI ALE SPICULUI, PLOŞNIŢELE CEREALELOR (Eurygaster sp., Aelia spp.), GÂNDACUL BĂLOS (Lema m.). Tratamentul este curativ pentru boli şi dăunători. Pentru combaterea agentilor de dăunare menţionaţi, se recomandă utilizarea unei variante cu produse de protecţie a plantelor de mai jos:
1. TOPSIN 70 WDG 1,0 kg/ha + DECIS MEGA 50EW 0,150 l/ha sau
2. PROTECTOR SUPER 250 EC 0,5 l/ha + KARATE ZEON 0,150 l/ha sau
3. ACANTO PLUS 0,5 l/ha + KAISO SORBIE 5 EG 0,15 kg/ha sau
4. DUETT ULTRA 0,5 l/ha + SUMI ALPHA 5 EC 0,2 l/ha sau
5. KING 250 EW 0,5 l/h + NUPRID 200 SC 0,275 l/ha
            Perioada optimă de tratament: 
În faza fenologică: “APARIŢIA FRUNZEI STINDARD - PÂNĂ LA ÎNFLORIRE”.
Alte recomandări: Insecticidul se recomandă numai în cazul în care există:
 gândac bălos – de la 2 larve pe o tulpină şi/sau
 ploşniţa cerealelor - de la 3 larve/mp şi/sau
            PENTRU COMBATEREA AGENŢILOR DE DĂUNARE MENŢIONAŢI, POT FI UTILIZATE ŞI ALTE VARIANTE CU PRODUSE DE PROTECŢIE A PLANTELOR OMOLOGATE.
          Ambalajele din carton provenite de la produse, se vor plia şi depozita, până la predarea acestora la distribuitorul de produse. Ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu, de 3 ori, cu folosirea apei rezultate în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele clătite se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Citiţi cu atenţie prospectul produselor de protectia plantelor, înainte de utilizare! Se vor lua măsuri ce se impun pentru protecţia mediului înconjurător. Se vor respecta cu stricteţe normele de lucru cu produse de protecţie a plantelor, cele de securitatea muncii, de protecţia animalelor etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu