15 mai 2013

SĂRBĂTOAREA BRETANIEI la Sibiu SI CONFERINTE IN DOMENIUL TURISMULUI


         În cadrul SĂRBĂTORII BRETANIEI la Sibiu, Jean Claude WEISZ va susţine două conferinţe:
             TURISMUL ÎN ILLE ET VILAINE – HAUTE BRETAGNE
         Denumită „Ţara celor o mie de castele”, regiunea Ille et Vilaine are un litoral prestigios (SAINT-MALO – DINARD – CANCALE) şi beneficiază de o mare diversitate peisagistică. Judeţul ocupă locul 21 din cele 101 judeţe ale Franţei în ceea ce priveşte circulaţia turistică, cu 13 milioane de înnoptări în anul 2012. Prezentarea de la Sibiu va fi îmbogăţită cu diverse materiale audio-video şi broşuri turistice.
             TURISMUL CU BUNE ŞI RELE
          Turismul a devenit prima industrie mondială, în faţa petrolului şi a industriei automobilului. Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) a anunţat numărul de 1 miliard de turişti internaţionali în anul 2012 şi că acest număr se va dubla cu certitudine în următorii treizeci de ani. În acest context, ce loc va deţine TRANSILVANIA şi SIBIUL? De altfel, care sunt beneficiile reale ale turismului
pentru comunităţile locale în faţa multinaţionalelor?
         Turismul este un colos cu baza din argilă care impune creativitate, organizare, formare şi control al dezvoltării sale. Participarea domnului Weisz la Sibiu are loc în cadrul relaţiilor de cooperare existente între Consiliul Judeţean Sibiu şi Consiliul General Ille et Vilaine.

                CONFERINŢA "PROVOCĂRILE TURISMULUI ACTUAL"
| Sala de conferinţe Sibiu, Str. G‐ral Magheru, nr.14 a Consiliului Judeţean Sibiu
20 mai, ora 16.00
TURISMUL ÎN ILLE ET VILAINE – HAUTE BRETAGNE
TURISMUL CU BUNE ŞI RELE
            Jean Claude WEISZ a venit în România de patru ori, în perioada 2005-2010, pentru a anima sesiuni de formare în turism, la Sibiu, Bucureşti şi Cluj. Membru al Asociaţiei Franceze a Experţilor Ştiinţifici din Turism, Jean Claude WEISZ a condus Centrul de Informare Turistică din DINARD (1980-1986), apoi Serviciul de Comunicare a Consiliului Regional din Bretania (1986-1989). A locuit în Canda timp de trei ani înainte de a asigura, pentru 17 ani, conducerea CENTRULUI DE INFORMARE TURISTICA DIN SAINT-MALO [considerat a fi cel mai important din Bretania]. Din ianuarie 2010, este consilier în turism şi comunicare, şi cu acest titlu intervine în diferite ţări — Madagascar, Brazilia, Vietnam, Peru, Ucraina în ultima perioadă — pentru activităţi de informare şi formare turistică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu