31 august 2012

Workshop internațional pentru femeile întreprinzator din mediul rural 01/10/2012 - 05/10/2012





       Agroinstitutul Nitra din Slovacia va organiza, în perioada 1 - 5 octombrie 2012, un workshop internațional pentru femeile din mediul rural din țările Uniunii Europene, cu titlul "Femei de succes în mediul rural = un spațiu rural viabil".
        Obiectivul principal al seminarului este de a dezvolta și promova competențe-cheie pentru dezvoltarea economică și personală a femeilor din zonele rurale. Atelierul de lucru le permite să își împărtășească experiențele și să aibă un feedback de la alți participanți care ar putea să le încurajeze să implementeze ideile lor de afaceri sau pentru a extinde și dezvolta activitățile existente într-o mică afacere. Participanții vor avea ocazia să viziteze locații și să întâlnească întreprinzătorii femei din Slovacia și să schimbe informații despre bune practici cu acestea.
Formularul de înregistrare completat și semnat (vă rugăm să scanați ultima pagină semnată) va fi trimis la organizator prin e-mail la adresa: kobidova@agroinstitut.sk . Data limită pentru trimiterea cererii este 07 septembrie 2012.
      Participanții își vor asigura transportul până la Bratislava și/sau Nitra, iar cheltuielile de călătorie vor fi rambursate pe baza biletelor și permisele de îmbarcare. Îmbarcarea și programul vor fi asigurate de către Organizator.
         Organizarea workshop-ului este susținută prin Programul european de învățare pe tot parcursul vieții - GRUNDTVIG.
       Grupul țintă principal în reprezintă femeile din mediul rural, din oricare stat membru al Uniunii Europene sau din ale țări implicate în programul Grundtvig (27 state membre ale UE, Croația, Elveția, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Turcia).
         Condițiile prealabile pentru participanți sunt următoarele: femei cu vârsta peste de 30 de ani, trăiesc într-o zonă rurală, nivelul intermediar de cunoaștere a limbii engleze (nivelul de vorbire este cel mai important), cunoștințe de bază în IT&C, căutarea de noi oportunități și noi locuri de muncă într-o zonă rurală, dispuși să învețe noi competențe și noi tehnologii IT&C și să împărtășească propriile lor opinii și experiențe.
Constituie un avantaj apartenența la un Grup de Acțiune Locală sau la o organizație de femei.
Program workshop:
  • Sosirea participanților, Cina de bun venit.
  • Prezentări ale situației femeilor în zonele rurale, prezentarea ideilor lor de afaceri, discuții, dezvoltarea personală și abilități deprinse pe parcursul vieții pentru un succes profesional.
  • Training - Strategii de marketing, prezentări ale strategiilor de marketing pentru antreprenori femei. Atelier de creativitate.
  • Training - Competențe IT&C, e-Business, drepturile de confidențialitate on-line, primii pași în proiectarea și mentenanța website-urilor / blog-urilor.
  • Vizite la întreprinderi deținute de femei din mediul rural din Slovacia – schimburi de bune practici.
  • Programul de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Utilizarea de noi competențe și a planului de afaceri, Evaluarea workshop-ului.

Completare: Comuna Orlat face parte din GAL MARGINIMEA SIBIULUI, deci avantajul apartenentei la un grup de actiune locala exista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu